Σπουδαίο οικοδόμημα και στολίδι της κοινότητας, αποτελεί η παλαιά εκκλησία των Αγίων Κηρύκου & Ιουλίττης που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του χωριού.

Είναι ένας ναός, σταυροειδής, εγγεγραμμένος με τρούλο, που μπορεί πραγματικά να χρονολογηθεί από το 12ο αιώνα, με πολλές επεμβάσεις κυρίως του 15ου αιώνα. Διασώζει λίγες τοιχογραφίες του 12ου αιώνα, ενώ οι περισσότερες χρονολογούνται στο τέλος του 15ου αιώνα. Αυτό μαρτυριέται από τις τοιχογραφίες που φέρει ο ναός. Κατά την συντήρησή του, που έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, φάνηκε ν’ αναγράφεται σε μερικές από αυτές και η χρονολογία τοιχογράφησής του.

Ο ναός είναι πετρόκτιστος και διατηρημένος. Είναι τοποθετημένος 1 ½ μέτρο κάτω από το δάπεδο της γης. Ο περίβολος είναι σχετικά μεγάλος και περιφραγμένος. Από την νοτιοανατολική πλευρά, διατηρείται το παλαιό τοίχος και από τη βορειοδυτική πλευρά, φράσσεται με κάγκελο. Παλιά πριν από τον σεισμό του 1954, από την πλευρά της κυρίας εισόδου του ναού, υπήρχε το λεγόμενο ξωπόρτι με καμάρα. Δεν κρατήθηκε όμως από το σεισμό και κατέρρευσε. Το καμπαναριό του ναού, είναι πέτρινο και κτισμένο από το 1950 και η καμπάνα του ηχεί με το τράβηγμα σχοινιού.

Σαν περάσεις μέσα στο ναό, θα θαυμάσεις τις παλαιές τοιχογραφίες. Κάποιες όμως έχουν αλλοιωθεί από την υγρασία, ένεκα και της θέσης του ναού που βρίσκεται 1 ½ μέτρο κάτω στη γη. Το τέμπλο είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο της περιοχής και οι φορητές εικόνες που το πλαισιώνουν, χρονολογούνται από το 1919. Πιο πάνω από το τέμπλο, υπάρχει και μια δεύτερη στενότερη ζώνη μικρογραφιών που απεικονίζουν τους αποστόλους. Το μοναδικό ψαλτήρι του ναού, είναι απλό ξύλινο. Δεν υπάρχει γυναικωνίτης, και είναι επίπεδος ναός στο εσωτερικό του.

Η κοινότητα Λετύμπου, στις 15 Ιουλίου, με μεγαλοπρεπέστατη τελετή και στην παρουσία του μητροπολίτη Πάφου, γιορτάζει τον Άγιο Κηρύκο και Ιουλίττη.